[vc_row][vc_column][vc_column_text]Over 20.000 personer i Danmark får hvert år hjerneskade. Det får ofte store konsekvenser for familie og dem selv, og mange får fuldstændigt revet gulvtæppet væk under fødderne til en ny svær virkelighed. En virkelighed hvor hukommelsen fejler, samt flere andre problematikker.

Tale, korttidshukommelse og funktionalitet er hårdt ramt i mange tilfælde, og kan betyde at man ikke længere kan fungere selvstændigt eller varetage simple opgaver eller et job.

Et nyt spændende videnskabeligt forsøg er netop udgivet, hvor et forsøg med hypnose har hjulpet en hjerneskadet med at kunne huske.

Mads Thorning var indblandet i en trafikulykke, kom meget slemt til skade, og blev kaldt “senil” af øvrige familiemedlemmer skriver dr.dk i en artikel. Se artiklen HER

Efter forsøget er Mads nu i skånejob og bor i eget hus. Efter 8 hypnosebehandlinger i forsøget, hvor der også var testgruppe m.m. er der altså sket mærkbare forandringer som må skyldes hypnosen.

Jonas Lindeløv, der til daglig forsker i hjerneskader på Aalborg Universitet og netop har fået offentligt resultaterne i det britiske tidsskrift Brain. På trods af resultaterne, mener han dog stadig man skal beholde en sund skepsis.

Se en anden artikel HER.

Nu skal vi samtidigt huske at tage den med ro. Projektet er et mindre et, og der skal meget mere til før end videnskaben vil gå ud og grønstemple det som behandling. Men når det er sagt, så ved jeg og mange kollegaer fra hypnosebranchen, at hypnose kan skabe fantastiske forandringer – også hos dem der måske er “opgivet” af systemet.

Alt vil selvfølgelig være en individuel vurdering i forhold til behandling, samt hvordan behandlingen udføres.

Hypnose er hypnose – eller er det. I bogstavligste forstand, som at Hypnose er lig med trance, så JA. Men at måden at lave hypnose på er den samme og lige effektiv uanset hvordan er forkert.

Man skal også huske på forskellen mellem hypnotisør og hypnoterapeut arbejde. Hypnotisørarbejde er ofte hvor hypnotisøren laver en fast type af induktion, for at få klienten i trance, og derefter har fundet et script (manuskript) frem til lejligheden. Mange i Danmark arbejder sådan, og det fungerer udemærket for mange, og der er fornuftige resultater, ligesom der er udeblevne resultater.

Jeg mener det kan gøres bedre end som så. Hypnoterapi som jeg forstår det handler om at kommunikere og skabe dialog. Istedet for at tale om problemet, og derved give det energi og mere power, så er det vigtigt med et positivt forventningssæt, samt at finde ressourcerne selv i de negative ting der måtte være. Samt det at gå til tiden før ulykken eller der hvor klienten blev skadet, det kan sætte nogle mekanismer igang – på samme måse som jeg arbejder med DNA Recovery på – Samtidig skal man for et varigt resultat huske at fjerne det der trigger de dårlige tilstande, samt kollapse traumer til ressourcer. På den måde “fyrer” man de rigtige neuroner af i hjernen, og lyser hjernen op der hvor den er udfordret. Genetablerer synapser eller skaber nye, og får ændret på mange ting som hjælper klienten.

Klienten har svarene på alt i underbevidstheden eller som en mavefornemmelse. Vores job som professionelle er at få dem derhen, skabe det med dem i deres virkelighed og med deres ord. Med udgangspunkt i deres live og egne oplevelser. Det kan intet script gøre ligeså effektivt. Derfor er der forskel, og derfor kan det gøre meget meget bedre endnu.

Sådan arbejder vi her, og sådan underviser vi vores elever til at arbejde. Om det er hjerneskade, smerter, Post Traumatisk stress eller andet – så handler det altid om klienten og det de vil have ud af deres liv.

Samtidig en lille klapsalve herfra til et spændende forsøg fra en lille forskergruppe, som stadig har sund skepsis, og som er interesseret i evidens.

For info om uddannelse https://thehypnoacademy.dk
For info om behandling: http://www.prohypnoterapi.dk[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]